ISSN 2734 -6943

ISSN-L 2734 - 6943O altfel de serbare, aceleaşi emoţii

                                             Prof. Inv. Primar Călin Mariana

                   Școala Gimnazială Iancu Rosetti, Com. Roseți, Jud. Călaraşi  

Pandemia a pus omenirea la grea încercare în această perioadă. Dincolo de problemele medicale pe care le-a ridicat, ne-a forţat nu doar să lucrăm şi să comunicăm de la distanţă, ci şi să ne bucurăm de la depărtare.

          Odată  cu sosirea  anotimpului  alb ,ne  adunăm  cu  toţii , să ne bucurăm de Bradul de Crăciun ,de cadourile lăsate de Moş Crăciun la poalele lui. Sărbătorile de iarnă vor fi putin diferite în acest an,  dar suntem siguri că Moș Crăciun nu va înceta să răspândească armonie și zâmbete în casele tuturor oamenilor.

          Se apropie Sărbătoarea Nașterii Domnului, Crăciunul! Toți copiii sunt fericiți. De ce? Iată câteva motive: serbare, colinde, Moș Crăciun, cadouri, brad, luminițe, obiceiuri tradiționale, zăpadă, prăjituri de casă și, cel mai important aspect, timpul petrecut împreună cu familia.Cum să plecăm în vacanță așa? fără o serbare. Serbarea este încă de actualitate și prinde foarte bine perioadei în care ne aflăm acum.Să facem ca peste ani elevii nostri  să-și amintească cu drag de orele din acest an școlar, în faţa calculatoarelor , alaturi de căţel, papagal, fraţi mai mici, bunici de ce nu,o serbare on-line.

         Serbarile copilariei, întaresc şi fortifică sufletele viitorilor adulti, aduc lumina în suflete,dau aripi imaginaţiei, entuziasmului și stimulează gândirea creatoare. Desigur, am pregătit și noi, elevii din clasa a III a, o serbare pentru a întâmpina Sărbătoarea Nașterii Domnului. Și părinții au participat la serbare, tot din fața calculatoarelor.

         Ce bucurie au fost pentru  părinți şi bunici  când au primit  invitaţia la serbare! Au înţeles ca elevii nu vor fi privați de bucuria participarii la Serbarea  pomului de iarna . Într-o lumină veselă, jucăușă, optimistă încerc să le vorbesc copiilor pe limba lor, cu o bucurie a vieții care vine natural, pe care să o înțeleagă.

         Pentru acest eveniment am pregătit un program cu multe surprize și momente magice.Prima surpriză a reprezentat  apariţia pe un fond muzical a unor imagini de la serbarea de anul trecut.După vizionare şi scurte discuţii a apărut invitatul special: Mos Crăciun care le-a vorbit copiilor cum şi el a fost nevoit să învețe să lucreze de la distanță. ,,Chiar dacă distanțarea socială impusă de autorități ne desparte, sărbătorile de iarnă ne vor aduce împreună – ONLINE,, spunea Mos Crăciun. Urmează cele mai aşteptate  momente: recitarea de către elevi a unor cantece, poezii şi colinde .Cei Trei Magi vin în casele noastre cu Steaua pe monitoare, apar steluțe confecționate de copii , ecranele se umplu de luminițe, steluțe din brad ,casele noastre se umplu de bucuria sărbătoriilor . Îi primim în casele noastre pe băieții cu Plugusorul care ne aduc strigături şi clinchete  de clopoţei . Sunetul  zurgălăilor se aude puternic  în toate casele. Și sorcova îşi face loc în casele noastre, o primim cu mare bucurie.

       Având un caracter atractiv ,elevii participă ,într-o atmosferă de voie bună şi optimism,cu însufleţire şi dăruire.  Au fost si multe improvizații din partea elevilor, multă creativitate, toate  împreună au format un număr  artistic foarte  frumos. Reuşita spectacolului produce ecou în public, când reuşeşte să trezească o emoţie în sufletul spectatorilor iar reacţia  promtă a părinților prin aplauze şi expunerea unor mesaje de încurajare îi stimulează pe copii să dea tot ce sunt în stare .     

Serbarea a fost succes ,o trăire minunată ,a reuşit să trezească emoţie, în sufletul spectatorilor

         Mi-am dorit ca elevii mei să se bucure de aceasta experienţă , să fie ceva unic în viața lor , frumos, şi să nu o înţeleagă ca un lucru negativ, de izolare.Pentru realizarea cu succes a tuturor provocărilor din mediul on line  şi spectacolul oferit în cadrul serbării on-line, elevii mei merită toate aplauzele mele!               

                   Cu bune şi cu rele, anii de şcoală rămân o experienţă de nepreţuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *