ISSN 2734 -6943

ISSN-L 2734 - 6943O colegă are nevoie de ajutorul nostru

Deși lucrez (sunt profesor calificat suplinitor, în acest an școlar, 2020-2021, predau la Liceul Tehnologic DRAGOMIR HURMUZESCU), fac lucrul acesta doar  cu jumătate de normă, pentru că am gradul III de invaliditate, dobândit în urma unui accident suferit în aprilie 1998, iar tot salariul meu și pensia de invaliditate  se duc  pe transportul cu taxiul, altfel neputându-mă deplasa. Oriunde ar trebui să merg (la serviciu – pentru a trece note și absențe, pentru participarea la consiliile profesorale -, la medic, la farmacie, la cumpărături, să plătesc facturile curente de apă, electricitate, telefon), sunt nevoită să apelez la serviciile de taximetrie... Mă sprijin în două cârje și sar într-un picior, neputând urca și coborî scări, de aceea nu pot urca și coborî în și din mijloacele de transport în comun... În plus, nu pot merge prea mult pe jos...

                Vă cer sprijinul pentru a reuși să plătesc facturile de curent. Acum, iarna, întrucât soba noastră este foarte veche și nu mai ține căldura, după ce focul se oprește, noaptea, se răcește foarte repede, ținem în priză un calorifer electric. Caloriferul stă în camera în care nu este soba, întrucât soba nu reușește să încălzească ambele camere. Nu putem  să stăm în aceeași cameră, unde este soba, întrucât scoate mult fum și mama mea nu îl suportă. Dumneaei este operată la inimă, pe cord deschis, o sufocă fumul. Și eu îl suport destul de greu, dar nu pot dormi în cameră cu mama, pentru că sunt operată la picior… Factura de luna aceasta, februarie 2021, este de 1.287,25 lei. Trebuie să o plătim până 18 ianuarie 2021…

            Vă mai cer sprijinul financiar pentru a-mi putea procura ghetele ortopedice fără de care nu pot să mă deplasez (cu toc de 2,5 cm în interior, cu arc pe talpă și întărituri laterale) și pentru ca mama mea, imobilizată la pat din luna septembrie 2018, operată pe cord deschis, pentru triplu by-pass aorto-coronarian, pe 29 mai 2018, diagnosticată și cu polineuropatie diabetică severă, să poată să facă masaj și fizio-kinetoterapie la domilciliu, să poată facă analizele de sânge recomandate (trebuie să chem o asistentă medicală de la o firmă de asistență medicală, iar pentru aceasta trebuie să plătesc) și să se opereze cât mai urgent de cataractă, într-o clinică privată, nu în spital (unde nu aș putea fi internată și eu, ca însoțitor, pentru îngrijiri).

                De asemenea, avem nevoie de unele reparații la casă (spre exemplu, în baie, niște muncitori ne-au pus cabină de duș cu scurgerea în sus, iar ferestruica mare pentru aerisire  care era, au micșorat-o și i-au pus și grilaj…Tot aici este foarte multă igrasie… În curte sunt denivelări, când am nevoie să merg cu mama la policlinică, îmi este frică să nu se rupă căruciorul… Dar chiar și pentru mine, cu sprijin în două cârje, nu e sigur terenul din curte, nici când e uscat, nici când plouă sau e zăpadă/gheață… etc..). De asemea, soba trebuie data jos și refăcută integral, de la cărămidă până la teracotă, inclusiv, pentru că scoate fum și îi pică în interior bucăți de cărămizi. În plus, nu mai reține deloc căldura, se răcește foarte repede.

                La fel, am nevoie de sprijin financiar pentru a reuși să urmez cursul pentru examenul de Titularizare din vara acestui an, curs care se va desfășura în 13 și 14 februarie 2021 și costă 300 de lei. Cursul îmi este necesar, atât pentru partea de gramatică, cât și pentru partea de metodică, întrucât s-a modificat programa pentru acest concurs, fără de care nu voi putea fi repartizată pe un nou post începând cu luna septembrie.

            Vă rog să mă ajutați! Vă rog, din suflet|! Vă mulțumesc mult!

            Datele mele de contact sunt: nico.enculescu@gmail.com, telefon 0746398753 (mai puțin acum, întrucât, de o lună și jumătate nu am semnal bun, de multe ori, desi telefonul îmi este deschis, cei ce mă apelează nu pot vorbi cu mine, întrucât le răspunde doar robotul). Nicoleta Enculescu

            Sunt licențiată în Filologie, specializarea Română - Franceză (promoția 1999), cu Studii Aprofundate de Etnologie și Folclor (promoția 2002) și licențiată în Teologie Ortodoxă, specializarea Didactică (promoția 2012), cu masterat în Comunicare și comuniune eclesială în spațiul ortodox eclesial (promoția 2015). Părintele meu tutore, de la Facultata de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” din București, a fost Părintele Daniel Benga. Lucrarea de licență mi-a fost coordonată, la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” din București, de către Părintele Gheorghe-Viorel Holbea.

            Părinții mei au lucrat peste 40 de ani în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Tatăl meu (Vasile) a fost maistru energetician la Secția Cazarmare din cadrul Comandamentului Aviației Militare și a unității militare 02310, lucrând peste 44 de ani și ieșind la pensie în 1998. A fost salariat civil. Mama mea (Elena) a fost asistentă medicală principală și a lucrat atât la sanatoriul Ministerului Apărării Naționale de la Govora, cât și în cadrul Spitalului Militar Central din strada Calea Plevnei - București (Medicala I, II), precum și la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială, încă de când acesta se afla la Herăstrău și purta numele de Centrul de Medicină Aeronautică. A lucrat la Cabinetul de Boli Interne. A ieșit la pensie în 1995. A fost salariat civil.

            Și eu am lucrat 6 ani în cadrul Ministerului Apărării Naționale, în perioada 1992-1998, când am avut accidentul și am fost pensionată medical. Am fost dactilografă atât la Comandamentul Trupelor de Parașutiști, cât și la Insitututul Național de Medicină Aeronautică și Spațială. Am fost salariată civilă.

            Tatăl meu a murit în urmă cu 9 ani (26 ianuarie 2012).

            Ofer meditații la limba și literatura română, în vederea pregătirii pentru susținerea Evaluării Naționale, a examenului de bacalaureat și a celui de admitere în învățământul universitar. Rog anunțați cunoștințele dumneavoastră, poate există doritori în acest sens. Vă mulțumesc! Dată fiind situația prezentă, meditațiile le dau online.

            Scriu povești personalizate pentru copii, părinți și bunici, pe baza informațiilor și a fotografiilor doritorilor. Rog anunțați cunoștințele dumneavoastră, poate există persoane interesate de așa ceva. Vă mulțumesc!

            Redactez monografii de biserici / monumente de arhitectură, pe baza informațiilor și a fotografiilor doritorilor. Rog anunțați persoanele pe care le cunoașteți, poate se va găsi cineva care se va arăta interesat de așa ceva. Vă mulțumesc!

                Îmi doresc, enorm de mult, ca poveștile și poeziile scrise până acum să le public, însă… nu am banii necesari…

            Am un cont, deschis pe numele meu, Enculescu Nicoleta, la BRD: RO59BRDE441SV99444804410 .

http://flacaraarzand.blogspot.com/,

https://flacaraarzand.blogspot.com/2021/01/strangere-de-fonduri-ajutor-umanitar-ii.html?fbclid=IwAR3SlCKY3Dxq2EiFO5kkXI8KOJkjoqOyYnstjsbxIqboJhZVhmQULp-cKxM ,

https://www.facebook.com/Nicoleta-Enculescu-1644908492247240/

                Pentru toate, vă mulțumesc!

Cu sinceritate,

Nicoleta Enculescu,- http://www.flacaraarzand.blogspot.com

- Articolele mele: https://ortodoxiatinerilor.ro/citate-icoane-carti-poezii/poezii/18383-o-seara-ce-nu-o-voi-uita-prea-curand , https://ziarullumina.ro/documentar/sfintii-imparati-constantin-si-elena-in-traditia-poporului-roman-81595.htmlhttps://ziarullumina.ro/interviu/ajutorarea-semenilor-prin-intoarcerea-la-traditii-92211.html , http://www.crestinortodox.ro/credinta/sfanta-cruce-traditia-poporului-roman-141885.html ,http://ziaruldevalcea.ro/2015/06/02/diana-si-gabriel-doi-tineri-ceramisti-de-exceptie-din-horezu/ , http://ziaruldevalcea.ro/2015/08/12/amintiri-cu-ana/ ,  http://ziuacreatorului.ro/cred-intru-unul-dumnezeu-pentru-ca-din-neinteles-face-intelesuri-tot-mai-mari-si-minunate/ , http://infopuls.ro/2016/03/14/credinta-singura-si-cea-mai-de-pret-avere-a-mea/ , http://www.timpuldevalcea.net/?p=19094  , https://www.voceavalcii.ro/41939-sfanta-cruce-in-traditia-poporului-roman.htmlhttp://www.timpuldevalcea.net/?p=21890 , http://www.eurovalcea.ro/2019/10/11/nicoleta-enculescu-vise-poetice-depre-comuna-costesti/- Despre mine: https://www.linkedin.com/in/enculescu-nicoleta-145b35175/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *