ISSN 2734 -6943

ISSN-L 2734 - 6943PLATFORMELE UTILIZATE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL ONLINE

Prof. Înv. Preș. Voinescu Ana

Grădinița cu program prelungit nr. 1 Brăila

Trecerea de la învățământul la clasă la cel în mediul online, a fost privită la început cu scepticism. Nu se credea că se va putea desfășura activitatea în condiții optime și cu aceleași rezultate fără a avea disponibilitatea materialelor didactice atât de prețioase și indispensabile. Toate cadrele didactice s-au văzut în situația de a căuta platforme utile, de a crea exerciții, chestionare sub diverse variante. Acestea, deși necesitau mult timp pentru realizare, totuși, erau eficiente pentru că primeam imediat feedback-ul activității prin rezultatele obținute de către copii în urma rezolvării lor.

Platformele pe care le-am utilizat au fost:

  • Google Classroom este una dintre platformele recomandate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru lucrul online cu elevii. Aceasta oferă posibilitatea atât profesorilor, cât şi elevilor, să încarce materiale, să posteze diverse anunţuri şi, special pentru profesori, să dea note materialelor lucrate de elevi şi încărcate aici.
  • Aplicaţia Zoom este una dintre cele mai utilizate pentru comunicarea în timp real. Permite organizarea orelor cu până la 500 de participanţi. Profesorii şi elevii au posibilitatea de a interacţiona în timp real, în mod video şi permite şi crearea unei table virtuale interactive. Este disponibilă atât pentru computer dar și pe telefon sau tabletă.

Platforme pentru crearea resurselor educaționale pe care le-am utilizat în activitatea mea au fost:

  • WORDWALL este o platformă care permite construirea de:jocuri educaționale interactive în format digital, ce pot fi inserate în alte platforme de învățare sau, mai simplu, distribuite prin link. Am atașat link-urile la chestionarele realizate de mine și utilizate la clasă.
  • GOOGLE FORMS permite mai multor utilizatori să administreze un singur formular. În acest fel, colegii pot lucra împreună la un singur document, în același timp. Poți realiza chestionare și selectezi opțiunea de un răspuns pentru fiecare persoană care îl completează. Vizualizează răspunsurile în timp real. Există numeroase diagrame și alte analize vizuale ale răspunsurilor persoanelor care au completat formularul. Poți vedea, de asemenea, fiecare chestionar completat. Formularele sunt o aplicație excelentă care te pot ajuta să eficientizezi multe aspecte activității desfășurate. Ca urmare a răspunsurilor primite poți interveni la acela momente ale activității în care nu s-au obținut rezultatele dorite.

Pot spune că internetul este o sursă infinită de informații, materiale etc. numai că trebuie să știm cum și ce să căutăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *