ISSN 2734 -6943

ISSN-L 2734 - 6943ȘCOALA ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI

Prof. Înv. Preș. Voinescu Ana

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Brăila

Pandemia a afectat profund educația și implicit sistemul de învățământ. Trecerea la predarea online nu a fost benefică pentru toți copiii. Nu toți beneficiau de device-uri proprii pentru a se putea conecta la platforma utilizată de unitatea de învățământ sau nu aveau rețea de internet disponibilă. De asemenea, preșcolariiaveau nevoie de sprijinul adulților pentru a lucra pe platformă, pentru a participa la întâlnirile online, pentru a realiza și posta lucrările lor. A fost o muncă titanică pentru părinții care mergeau la serviciu dar se ocupau și educația propriului copil în mediul online.

Noi, cadrele didactice, a trebuit să învățăm din mers cum se utilizează platformele , cum se crează resurse didactice online, cum poți afla dacă un copil este online la lecție sau a intrat pe alt link etc..

Activitățile la clasă în stil tradițional se bazează pe interacțiune, pe socializare, pe simțul empatic. Când vorbim despre activitățile online, trebuie să existe o stabilitate a relaționării între copii, să fie creat un cadru emoțional proprice copilului. Utilizarea camerei nu trebuie să fie realizată ca o constrângere pentru că va exista un sentiment de invadare a spațiului intim. Mulți copii nu doresc folosirea camerei dar cadrul didactic trebuie să găsescă o metodă prin care să-i determine să participe la ore utilizând-o.

Deciziile pe care le iau parinții colegilor copiilor noștri ne influențează și pe noi, realitatea este că sănătatea tuturor depinde de fiecare în parte. Trebuie sa luăm alte măsuri pentru a diminua riscul de infectare și pentru a face față provocărilor: evitarea aglomerației în momentul intrării în incinta  școlii, necesitatea de a rămâne activ fizic, necesitatea de a avea relatii sociale sănătoase. Fiecare copil trebuie să aibă șansa și oportunitatea de a învăța într-un mediu sigur, iar părinții pot contribui la acest lucru.

One thought on “ȘCOALA ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *