ISSN 2734 -6943

ISSN-L 2734 - 6943ȘCOALA ÎN PANDEMIE

Adina Ion, maestru emerit al sportului, campioană europeană City Cup E.H.F.

Colegiul Tehnic Media, Bucureşti

Pandemia COVID-19 a reprezentat un factor major de stres, atât pentru adulți, cât și pentru copii și adolescenți.

În această perioadă dificilă ,s-au intensificat la mulți stări de anxietate, neputință, depresie.

Stresul , în timpul unei boli infecțioase sau epidemii,conform experților din Centrul pentru prevenirea bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC), se poate manifesta prin următoarele stări:

-dificultate de concentrare,somn

-teama,neliniștea față de propria sănătate și de sănătatea celor dragi

-utilizarea alcoolului, tutunului sau a medicamentelor în exces

-modificări în alimentație.

Aceste schimbări au intervenit în viața noastră, declanșând stări rapide și majore.

Oamenii sunt preocupați de sănătatea și siguranța proprie și a celor dragi, iar panica și frica sunt, de obicei, inutile, mai ales pe termen lung.

Pandemia în care ne aflăm, fără să vrem ne face să trecem prin emoții, resimțite nu numai de noi părinții, ci au un puternic impact asupra copiilor de toate vârstele.

Toți avem mecanisme proprii prin care facem față acestor emoții, incertitudini ale acestor evenimente care au fost anulate sau restricționate.

Acum, mai mult ca oricând, copiii, fie elevi sau nu, au nevoie să se simtă iubiți, înconjurați de bucurie,veselie, relaxare.

Chiar dacă uneori vedem că ei sunt triști și frustrați din cauza pierderilor pe care le deplâng, noi părinții, trebuie să acceptăm ca normale aceste trăiri și să-i sprijinim să treacă prin ele.

Pentru a putea depăși aceste emoții dificile, putem să le lăsăm ceva libertate, dar nu totală, să nu aibă acces nelimitat la ecrane și rețele de socializare.

Conducătorii vehiculului în aceste călătorii suntem noi, și chiar dacă avem temeri, acestea nu trebuie să fie resimțite de pasagerii noștri, ei trebuie să fie în siguranță întotdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *