ISSN 2734 -6943

ISSN-L 2734 - 6943GRĂDINIȚA ÎN PANDEMIE

Prof. Înv. Preșc. Montoi Mioara Luminița

Grădinița P.N. Nr. 3 Oțelu-Roșu, Caraș-Severin

 

            Grădinița este o instituție de educație care are rolul de a oferi sprijin educativ, atât pentru copii, cât și pentru părinți. Misiunea noastră, a educatorilor este  de a promova un învățământ deschis, flexibil, capabil să asigure accesul egal la educatie pentru toți copiii indiferent de nationalitate, religie,rasă, deci să ofere șanse egale de dezvoltare tuturor copiilor.

             Însă în activitățile online promovarea imaginii grădiniței  a devenit o prioritate, cadrele didactice  dând posibilitatea părinților  de a participa ca și parteneri în procesul de predare, punându-se în valoare competența cadrelor didactice, prin aceste activități oferindu-se copiilor informații noi, prin predare, consolidare, destindere, recreere, voie bună, iar unora dintre ei posibilitatea unei afirmări și recunoaștere a aptitudinilor, consolidare a deprinderilor, încredere și siguranță, iar acest lucru favorizează o învățare eficientă și durabilă. Toate activitățile desfășurate sunt adaptate  nevoilor fizice, psihologice si de educație ale fiecărui copil, îi antrenează pe copii, îi apropie de unii de alții, îi determină să  îndrăgească grădinița (pe copilașii de grupa mică cei care nu au frecventat în debutul preșcolarității din cauza pandemiei de Covid) și mai mult și le crește dorința de a-și revedea colegii, de a se reîntoarce cât mai curând în grădinițe cu prezență fizică. Cei mici pot parcurge materialele video în ritmul propriu, în funcție de nevoile și interesele individuale. Prin activitățile online relația grădiniță -familie s-a consolidat dezvoltând  un climat stimulativ pentru fiecare, de încredere, prietenie, comunicare.  Activitățile din grădiniță, fie ele online, fie cu prezență fizică la grupă au ca scop comun integrarea cu succes a copilului în clasa pregătitoare, în viața de școlar și mai târziu, formarea viitorului cetățean.

            Prin toată activitatea desfășurată în atât în sala de grădiniță, cât și în activitățile  online cadrele didactice asigură un act educational de calitate, individualizarea învățării,  combaterea discriminarii,  promovarea unui comportament moral pozitiv, care să contribuie la formarea unei personalităti a copilului independente și creative, la formarea unor copii sănătoși, activi, eficienți, cooperanți care să se adapteze ușor la regimul școlar și la orice situație în viață.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *